Видове окачени тавани

от admin 08.07.2017 0 коментар(и)

Представяме Ви различни варианти за реализиране на окачени тавани за апартаменти и офиси. Когато пишем за окачени тавани, и се стараем да ви информираме то толкова популярна тема, всъщност ви спестяваме информация, която няма как да не се разбере при договорката и комуникацията с фирмата и майсторите. За потребителите, освен ако нямат специални претенции или не тръгнат да изпълнява сложните операции по поставяне на окачен таван сами, не е толкова важно да знаят техническите характеристики и как се изпълнява да кажем двойна скара, как се пресмятат материалите и т.н. По-важно за него следва да познава видовете окачени тавани и различни модели окачени тавани и какво би било подходящо за неговия собствен дом.

Сред най-популярните видове окачени тавани за дома са тези, които се извършват с гипсокартон. Те са се превърнали в класическо решение за множество помещения в дома заради много добрите си функции и заради изключителните естетически качества, които могат да придадат на даденото помещение. В този смисъл са се развили окачени тавани, различни модели, които се изработват по различни начини и според своето предназначение. Различни модели, които могат да отстоят на най-различно разстояние от оригиналния таван, който вече може да е остарял, напукан, стар и каквото още си представите.

Освен окачени тавани от гипсокартон, има и растерни окачени тавани, които са по-подходящи за офис сгради, промишлени сгради, санитарни помещение. Това е така защото те са стандартизирани. За да придобият по-естетически вид, те могат да се комбинират с решения от гипсокартон и така придобиват по-широка приложимост. Чистите растерни тавани имат два модела, със скрит монтаж и класически, при който профилите се виждат.

Множество модели окачени тавани могат да се видят в Интернет и начина, по-който стоят в домашното пространство. Има и още два познати вида, които също набират популярност в България, това са ламелни окачени тавани и хитовите опънати тавани, чиято специална технология на изработка може да доведе на тавана дори истински триизмерни изображения. Като се върнем на окачените тавани и модели за инсталация в дома, следва да се каже, че с предимствата на сухото строителство, могат да се постигнат страхотни резултати, независимо дали ще правите окачени тавани в коридора или спалнята, в офиса или в магазина си.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече