Гипсокартон и вата – взаимодействие за по-добра топлоизолация

от admin 29.06.2017 0 коментар(и)

Много хора, собственици на апартаменти се стремят да решат проблемите с топлоизолацията вкъщи, тъй като досегашното им положение не е било достатъчно ефективно; и като икономически резултати и като практическа полза. Затова те се интересуват от различни решения, които могат да разрешат ситуацията в по-добра перспектива за тях. Като предложение и възможност се появява конструкцията с гипсокартон и вата. В този кратък текст ще разгледаме тяхното взаимодействие за по-добра топлоизолация.

Имали сме възможност, достатъчно да говорим за качествата на гипсокартона като материал, с който се извършват най-различни ремонти в сухото строителство. Затова следва да изясним някои от качествата и предимствата на ватата. Първо, трябва да се намери вата, която отговаря на всички стандарти, така че да бъде доказано топлоизолационна по-своята същност. Минералната вата например осигурява много добра термоизолация; изолира звука и предпазва от пожари. Много е  устойчива на студ и на големи температурни амплитуди, гризачи и вредители не я нападат и освен това има ниска хигроскопичност.

Нека сега да направим връзката между гипсокартон и вата. Независимо дали правите конструкция за стена или за окачен таван с гипсокартон, трябва да се изгради конструкция с метални профили. Върху тях се монтират и закрепват гипсокартонените плоскости, когато те са готови следва да започне нареждането на ватата плътно между самите профили. Материалът трябва да бъде относително плътен като плътността в количество трябва да започне поне от 40кг/м³. Само така ще бъде сигурни, че ватата ще изпълни своите топлоизолационни функции и самата инсталация ще бъде ефективна за вашето жилище.   

В Зид-ко ЕООД, разполагаме с ноухау, майстори, опит и ефективни решения с гипсокартон за всякакъв вид изолация. За да се ползвате от всички предимства на сухото строителство, за инсталации с гипсокартон и вата,за окачени тавани или преградни стени от гипсокартон, ние сме винаги насреща.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече