Довършителни строителни ремонти

от admin 23.04.2017 0 коментар(и)

Тези строителни услуги, които се случват като изпълнение между грубия строеж и строителството до ключ се наричат довършителни строителни ремонти. Тяхното качествено изпълнение е от изключително значение за оптималната функционалност на всяка сграда – било то за жилищен дом, офис, бизнес пространство, индустриален строeж. Затова за довършителни строителни ремонти доверявайте работата на най-добрите изпълнители, които можете да си позволите.

Много често в житейския си опит човек се сблъсква със собственици, които не са доволни от начина по-които не е изпълнена дограмата в хола, не са сложени добре плочките в кухнята; от онази стена влиза много влага и т.н. При това тези оплаквания са за неща, които са се случили преди 10-15 години като строителство в самата сграда. Всеки на който не му се е налагало да строи жилище или сграда с друга функция, когато дойде време да строи, тези оплаквания трябва да му светнат като червена лампичка, за да не изпадне и той в същата ситуация.

Довършителните строителни ремонти са този етап от изпълнение на строителния обект, в който се изпълняват всички необходими дейности, така че сградата да бъде функционално пригодена за обитаване. Понеже в повечето случаи става дума за жилищно строителство, нека се съсредоточим върху важните точки, които всеки собственик трябва да съблюдава по време на изпълнение на довършителната ремонтна дейност.

Ако започнем да изброяваме колко много са довършителните работи преди нанасянето на домакинството в дома, то няма да ни стигне мястото на тази страница, затова ще се съсредоточим върху няколко важни детайла. Първо и много важно е собственикът да познава проекта, който е изготвен предварително и който фирмата изпълнител следва в детайли. Когато работата е съгласувана, няма да се появяват контакти на места където не са означени и няма как да се сложи дограма, която не е била предвидена предварително.

За да не се губи време в изпълнение на строителството, всички довършителни строителни дейности се извършват едновременно или в строго определена последователност. Едновременно се работи в различни стаи и за дейности, които нямат обща основа, а последователно се следват строителните дейности, които са свързани в логическа верига. Това предполага няколко екипа майстори на терен и техник, който да следи изпълнението.

 Ето най-общо представяне на последователността при изпълнение на довършителни строителни ремонти:

Майсторите влизат в строежа, който е на ниво мазилка и замазка. Започва изпълнение на прекарване на трасета за кабелите, които ще обслужват телевизия, интернет, климатик, и други заложени предварително системи. Изпълняват се заложените в дизайн ниши, барплотове, преградни стени, отделени пространства и други дизайнерски решения в интериора, които изискват своята основа. Успоредно с тези дейности върви фината обработка на повърхностите, която се нарича шпакловане. Следващата стъпка е боядисването. То също може да е заложено в дизайнерския проект, така че всичко ще бъде изпълнено по-план.

След като боята бъде нанесена започват монтажите. От пода, през дограмата, вътрешни врати, первази, обезопасяване на електрическата система, монтаж на осветление в най-различните помещения. Следващата фаза на монтажа е инсталирането на мебели, кухненски системи, мебели в банята и всички други по-големи системи от които започва да се усеща дъхът на новото жилище, защото това е крайния резултат, към който всеки собственик се е стремял още с идеята си за строеж на жилище.

Реално преминаването от грубия строеж, мазилката и замазката към функционалността на жилището е ключовия момент, който трябва да бъде изпълнен безгрешно. Дизайнерският проект, който е свързан с начина, по-който ще искате да ползвате жилището е много важен. Неговото включване в процеса на изпълнение ще определи възможните промени и финалните щрихи. Препоръчително е дизайнерският проект да бъде направен успоредно със строителния такъв, защото няма да се налага в движение да се уточняват важните зони във всяко помещение.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече