Окачени тавани за кухни

от admin 10.07.2017 0 коментар(и)

Окачен таван за кухня може да допълнителната подправка, която липсва в интериора. Според учебниците по съвременен интериорен дизайн, самото предназначение на помещението не е достатъчно то да бъде пълноценно изпълнено. Тогава трябва да можем да си представим, че това е критика към модерната кухня, която има най-функционалните съвременни мебели и уреди, но в същото време сякаш нещо в интериора липсва. Така постепенно като реакция срещу този вид обзавеждане за кухня се появяват идеи за окачени тавани за кухни.

Чисто функционално, те носят със себе си шумоизолация, пожарозащита, възможност за поставяне на нови светлини в кухнята и да се скрият опасни инсталации, които могат да бъдат повредени от различните наслагвания в кухнята с течение на годините. Окачен таван за кухня обаче има и естетическа задача, която също много добре може да се впише в интериора.

Окаченият таван може да се изпълни в кухнята, така че да отдели пространството за готвене или кухненския бокс от пространството където са мебелите. Това ще създаде едно страхотно усещане за контраст и психологически комфорт. Също така, окачен таван с вградено осветление може да промени светлинното съотношение и акцент в кухнята, което да има мощен естетически ефект върху приготвянето на храната, и върху атмосферата на вечеря. Понякога окаченият таван не се прави с цел да привнесе още естетика в интериора, но и при остаряващи кухни, да прикрие напукали се повърхности, петна по тавана и други неприятни за домакините явления.

Окачени тавани в кухни се изработват с много майсторство и вещина и няма нещо по-специално в цените. Те се определят на квадратен метър и в зависимост от това дали ще се изпълни цялата кухня или само определена квадратура от нея.. Желателно е окаченият таван за кухня да се прави според изискванията за максимална защита при пожар, особено много това важи в кухнята. Изработването на окачен таван в кухнята е класическо сухо строителство, което щади домашната среда максимално възможно. Това позволява по-лесно изпълнение на проекта и съсредоточаване в детайлите.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече