Оферти за строителни ремонти

от admin 08.04.2017 0 коментар(и)

Основните принципи при изготвяне на договор са добре познати. Една съществена част преди подписване на договор за дадена строителна услуга е офертата. Най-добрият вариант е когато едната страна (строителната фирма) направи оферта за конкретен строителен ремонт, другата страна (собственик, поръчител на ремонта) я приема, стискат си ръцете, закрепват услугата с договор и всички действия след това са насочени към неговото изпълнение. Но в реалния свят, особено при договорите за строителство нещата не са толкова прости. Всичко може да се обърка още при разговора за оферти за строителни ремонти. Нека навлезем навътре в темата!

Офертата е обещанието от едната страна (строителна фирма, строителна бригада, майстори) да изпълни строителен ремонт или услуга като влезе в договорни отношения при определени условия. Условията записани във всички оферти за строителни ремонти се задават към другата страна (собственик, поръчител, дори наемател) и те трябва да са: конкретни, специфично насочени към обекта, завършени, да бъдат приемливи и да бъдат направени с намерението да бъдат приети, тоест офертата да не създава условия за нови договорки и пазарлъци.

Тъй като офертата е обещание да се извърши действие от едната страна, другата страна трябва да обещае да извърши нещо в замяна – конкретно заплащане на строителния ремонт. В този смисъл, в българското законодателство, няма записани закони да регулират процесите свързани с договарянето между строителната фирма и собственика, така че парадоксално или не, за един и същи обект, един поръчител на ремонт, може да получи съвършено различна оферта. Така и собственикът не е длъжен да я приеме.

Всяка строителна фирма е свободна да направи оферта за строителен ремонт. Офертата идва на базата на принципите, които строителната фирма изповядва и политиката, която фирмата води за работа с клиенти. На базата на предварително утвърден ценоразпис за строителните ремонти и услуги, и на базата на конкретния обект (квадратура, местоположение, вид сграда, трудност на изпълнение).  Самата оферта, в зависимост от потърсената услуга може да е цялостна, в нейната цена да влиза изготвянето на проекта, закупуване на материали и всички подробности, които ще трябва да се изпълнят, за да стане ремонта.

Преди да се направят самите оферти за строителни ремонти, строителните фирми правят оглед според своите стандарти. Огледът е една от определящите точки за последващата оферта, затова съветът към всеки собственик е още в момента на огледа да даде възможно най-добрата и актуална информация относно това, което иска да се случи на територията на неговата сграда – независимо дали дом, офис, производствено помещение и т.н.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече