При ремонт на апартаменти кои са най-добрите цени

от admin 08.06.2017 0 коментар(и)

Най-трудният момент преди започването на сериозен ремонт в апартаменти е намирането на изпълнител, който ще предложи най-добрите цени. Това е така, защото не е лесно да се направи калкулация колко ще струва един конкретен ремонт. На пръв поглед, човек сам може да си направи сметка като провери цени, които предлага дадена фирма, но те винаги ще са приблизително цени и ще са само база за сравнение при ремонт на апартаменти. Нека тогава опитаме да разгледаме как да се ориентирате в цените и как да отсявате важна за вас информация преди да се спрете на изпълнител.

Най-важното е всеки собственик да знае, че преди ремонт на апартаменти окончателна цена се пресмята след оглед в конкретния апартамент от фирмата изпълнител, строителната бригада, майсторите. Тъй като това действие само по-себе си не е започването на самия ремонт, много от изпълнителите пак не се наемат да кажат окончателна цена, защото може би така им е по-изгодно. Съветваме ви да избягвате такава практика и още в първоначалния период да изисквате окончателна цена и да търсите гаранция за нея, та дори и да изникне нещо непредвидено в самия ремонт, да не се стига до драматични разлики.

Другата важна точка при ремонт на апартаменти е че калкулацията на различните цени се базира на качеството на строителните материали, които ще се използват; цената за труд на квадратен метър определена предварително от изпълнителя и възможно типа апартамент, който ще се ремонтира. Ако на запад ремонтите на апартаментите са много доходоносен бизнес с цел продажба, то в България, ремонти на апартаменти по-често се правят заради подобряване на средата на живот и запазване по-дълго на живота на самото жилище. Статистиката може да покаже, че има обръщане на тенденцията, но засега по-възможния вариант е търсенето на ремонт на апартамент с цел обновление на средата.

Третата важна точка е сравнението на различните цени, което сами ще направите при предварителното проучване за ремонт на апартаменти. Информацията до вас ще стигне чрез интернет, чрез приятели или познати, чрез реклама... Всяка информацията трябва да се провери и да се сравни. Една фирма може да ви даде да кажем за монтаж на вентилационна система в банята, 20 лева, а един майстор на свободна практика двойно по-малко. Това не значи, че трябва да се хвърляте веднага на по-ниската цена, защото строителните ремонти в България не са регламентирани, по-ниската цена не винаги значи качество, а работата на парче при ремонт на апартаменти не е за препоръчване.

В Зид-ко ЕООД, предлагаме отворен достъп до трите важни точки, които споменахме в тази статия за ремонт на апартаменти и калкулацията на цени съобразени с пазара и икономическите реалности в страната. Тоест, предварителен оглед, при който определяме окончателна цена за изпълнение. Осигуряваме правото на избор на различни материали, които могат да променят крайната цена в зависимост от тяхното качество. Даваме ви възможност да разгледате портфолиото с услуги на сайта ни и снимков материал с извършени ремонти, за да можете да сравните дали отговаряме на вашите изисквания. Защото, вие като собственици сте тези, които имате право да избирате и да решавате, с мисъл най-доброто за вас като изпълнение и краен резултат. 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече