Ремонт на апартамент преди отдаване под наем или продажба

от admin 10.06.2017 0 коментар(и)

Бърз и козметичен ремонт на апартамент, основен ремонт, ремонт на баня, това са ремонти, които следва да се направят преди да се отдаде даден апартамент под наем или да се продаде. Цената на наема или цената за продажба може да се повишат на пазара на недвижими имоти, а на фона на конкуренцията в София, всяко адекватно действие може да изведе собствениците една стъпка напред пред други, които не са предприели обновяване на средата в апартамента. Основният въпрос е кой вид ремонт на апартамент в София възвръща най-много от парите при наем или продажба?

Много собственици съветвани от агентите по недвижими имоти прибягват до промени в апартаментите си, на базата на информация за такива ремонти, които потребителите очакват и които повишават себестойността на самия апартамент. Спецификите на тази тема обаче са детайлни и не могат да се обяснят само в една статия. Има две страни в случая: собственикът който иска да възвърне парите си от ремонта и наемателите, или купувачите, които биха искали да живеят в добре обзаведено и ремонтирано пространство; такова което биха избрали пред друго по-малко ремонтирано и с по-лоша вътрешна среда.

Цените на имотите в София варират и се определят според различни фактори: време на годината, локация, настроения на пазара и конкуренция. Ремонт на апартамент в София е действие, което добавя стойност към самото жилище. Собственикът обаче очаква да възвърне инвестицията в ремонта от наема или продажбата, и се интересува, кой вид ремонт на апартамента възвръща на голяма част от вложените пари.

Според статистиката няма точен отговор. Има обаче основни индикации, които могат да се приложат към ситуацията. В общи линии, няма 100% възвръщане. Освен може би изолацията (тя много често се случва в услугата известна в България като саниране). Тя се изплаща защото следва да подобри икономическите показатели от функционалността на апартамента. Трябва да знаете, че се изплаща ремонтът, а не поддръжката. Двете са много различни и не трябва да се бъркат. Тоест цената се повиша от ремонт, който добавя нещо в апартамента.

Когато навлизаме в конкретика следва да се каже. При апартаменти строени с методите на така нареченото старо строителство, тогава може да се помисли за ремонт на настилките и облицовките вътре в апартамента.Подовете и стените винаги са били важни в строителството, но с течение на времето вкусовете се променят, а новите технологии произвеждат по-добри настилки, които също имат добри икономически резултати при тяхното внедряване в дома.

Статистиката показва, че много хора когато оглеждат апартамент, най-много се взират в тавана и в стените. Така че обновление на тавана там където има нужда, чрез сухо строителство, гипсокартон, окачен таван, може да придаде екстра стойност и да наклони везните в полза наем или продажба. Боядисаните стени също играят важна роля при огледа.

Ремонтът в кухнята и в банята, също са изключително важни. Кухнята като място където се готви и евентуално се събират всички в трапезарията. Банята като интимно пространство, което се желае да бъде все повече индивидуализирано, със спа елементи и много релаксираща естетика, и възможност за здравословни процедури в самия дом.  

В заключение, можем да кажем, че наемателите и купувачите искат да се настанят в дом, в който трябва всичко да им е подготвено. От тях да зависи вече добрата поддръжка на средата в апартамента. В тази статия се опитахме да поставим само основите за ремонт на апартамент, който сте решили да продадете и да отдадете под наем. Така че разгледайте вътрешната си среда в апартамента и преценете дали има нужда от такава намеса.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече