София Ремонти

от smelio 14.09.2017 0 коментар(и)

Какво не трябва да ремонтирате сами в дома си!

 

Дори най-сръчните от вас читатели на блога на Зид-ко, не трябва да опитвате някои домашни ремонти сами. Избрахме темата София ремонти условно, защото така или иначе българската столица като най-голям град в България предразполага за хиляди ситуации на ден, в които във всеки един дом или сграда има нужда от малък или голям ремонт.

 

Започваме тази статия с идеята, че вие сте съзнателни собственици, които знаят, че непрофесионалния подход към някои проблемни зони и повреди в дома, може да доведе до допълнителни щети и до оскъпяване на ремонта – освен това е и опасно. Затова ето няколко от ремонтите, които задължително трябва да оставите в ръцете на експерти, освен ако не сте такъв.

 

1.Електричество. Нека започнем с най-полезното откритие на модерната епоха в домовете ни. Задължително при проблем със захранването, с електрическата мрежа от всякакво естество повикайте ел.техник. Рисковете са големи когато става дума за сериозна повреда. Имайте предвид, че бушоните са единствения ви предпазител когато електрическата система в дома е изложена на риск. Така че не форсирайте никога ситуации свързани с електричество.

2.Премахване не азбест и други токсични материали. В по-старите къщи е вероятно да има азбест и останало други токсични материали, които вредят на средата в дома. За да ги смените и премахнете (при положение, че откриете такива) доверете се на професионaлисти.

3.Покриви. Ако нямате познания по темата ремонт на покрива, просто не се качвайте по-високо от тавана в къщата. Ремонтът на покрива изисква години опит и майсторство, и специални правила на безопасност. Дори една керемида не трябва да сменяте сами.

4.Дограма. Това е любимото упражнение на много българи. Да сменят дограмата сами. Не отричаме техните способности и знания по темата, но ако нямате опит и сте платили за голяма ‘аеропланка’ по-добре майсторите да си свършат работата, а не вие с комшията. Така или иначе после пак заедно ще си пиете ракийката.

5.ВиК системата вкъщи. Да можете да смените кранче, смесителна батерия, някоя друга закачалка в банята или развалена лавица. Трябва да знаете обаче, че най-скъпите проблеми като следствие  на ‘поправи си сам в дома” в световен мащаб идват от хора, които са решили сами да оправят проблеми с тръбите за водата вкъщи. В това число влизат и замръзванията на водопровода през зимата и на водомерите. Виждали сме случаи в които дори професионалисти се порязват когато поправят или сменят замръзнал водомер, така че избягвайте. В случая вземете предварителни мерки.

6.Газопроводната мрежа в дома. Самото споменаване на газ и дом е сигнал за внимание! Веднага проблем в тази система минава в графа – оставете на професионалисти.

 

За някои ремонти в София, ремонти със сложност извън рамките на дома или на неговата граница, може да се наложи и търсенето на разрешително. В такъв случай, освен професионалист, ще ви трябва връзка с административно лице, за да разрешите проблема.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече