Строителни фирми София - цени

от admin 16.06.2017 0 коментар(и)

Често чуваме от собственици на къщи и апартаменти в София, да твърдят, че изпълнителят на даден ремонт ги е натоварил финансово, след изпълнение на допълнителна строителна намеса непредвидена във фиксирания договор. Оправданието на изпълнителя при такива случаи е, че се е наложила екстра намеса поради възникнали непредвидими обстоятелства. За потребителите на услугата и за строителната фирма остава да се договорят в последствие, с дипломатичен и конструктивен диалог, полезен и за двете страни.

Нека сме честни, защото и двете ситуации за възможни. Хората изискват да платят, това което са подписали по договор и затова търсят строителни фирми в София, които са с критерии за определяне на цената. Възможно е обаче, наистина по време на изпълнение на ремонт да се наложи допълнителна намеса, която не е предвидена в първоначалното изпълнение. Тогава е нужна много добра дипломатичност и преговори между двете страни, за да може и собствениците да бъдат доволни, но и работниците да бъдат заплатени за това, което са извършили.

Трябва да е много ясно на всеки, който сега навлиза в тази територия и не е запознат с определянето на цените за строително-ремонтни услуги. В България, няма стандарт за определяне на цените на строителните услугиВсяка фирма може произволно и на базата на конкуренцията да определя своите цени за строителни услуги в София. Цените варират и на годишна база се променят в зависимост от пазара, от поскъпването на суровини и материали; а дори една конкретна услуга, която има фиксирана цена от дадена строителна фирма в София, може да се промени заради сложността на изпълнение в конкретната поръчка.

Когато търсите строителни фирми в София и цени за строителни услуги, правете сравнения между цените, но и прочетете портфолиото на сайта на конкретната фирма. Проследете тяхното съобщение, относно това, което предлагат като първоначална комуникация с вас и какво са готови да направят за вас, а когато започнете преговори, вижте какво се променя в думите им според това, което е написано на сайта им. Така ще разпознаете дали фирмата ще бъде лоялна с вас. Трябва да съблюдавате всички елементи, а не само да имате изискване за добре свършена работа. Договорът е начин да фиксирате отношенията си, но когато изникне форсмажорно обстоятелство, бъдете гъвкави и дипломатични. Заедно с фирмата намерете най-доброто решение за заплащане на услугата.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече