Строителство на къщи

от smelio 08.08.2017 0 коментар(и)

В тази статия решихме да направим един малък очерк на това, което се включва в съвременното строителство на къщи. Така че когато сте решили да построите къща и имате множество въпроси към дадена строителна фирмата изпълнител, която сте избрали, тук да можете да намерите някои от отговорите.

 

В България, къщата е свещено пространство. Изобщо отношението на българина към собствената къща се различава много от отношението на хората в западното общество. Това са принципи на народопсихологията, които няма как да изясним в този текст, затова ще се насочим към въпросите, които вълнуват всяко младо семейство, което би искало да построи къща, за да продължи живота и развитието си!

 

Такива млади семейства, които нямат познание за строителния бранш се интересуват най-вече от цената на строителството на къщи. Да, може би им е интересно какво държи тавана и стените, колко хора са намесени в строителство на къща, откъде се купуват материалите за къщата и т.н.; нека се впуснем в отговорите на интересните и важни въпроси.

 

Най-важното нещо, което младите хора трябва да знаят, че една къща се изгражда поетапно. Може би ще се изненадате колко много стандартизиран е подхода в строителството на къщи, но това е така, защото установените практики са сигурен начин да се постигне най-добрия резултат. Много преди да се пристъпи към първата стъпка по нивелиране и подготовка на терена, която по същество дава началото на строителството, има предпроектна и проектна дейност, без която не може да започне нищо от плануваното строителство. В сайта на Зид-ко ЕООД, сме подготвили информация за проектната и предпроектната дейност, която следва да ви бъде от полза.

 

Множество от отделните стъпки, които съпътстват модерното строителство на къщи се изпълняват от независими екипи или подизпълнители, които обаче може да са под шапката на една голяма строителна фирма, която сте избрали да се грижи за строителството. Всички подизпълнители или строителни бригади са подчинени на строителната фирма, която следи за изпълнението на работата и е отговорна за спазването на сроковете, безопасността, почистването и всички други детайли по време на строителния процес.

 

В този ред на мисли, ваша привилегия е да изберете строителна фирма за строителство на вашата къща, като по този начин вие поверявате бюджета си на конкретната фирма, която трябва да се погрижи за всичко насетне. Много голяма е разликата в това да си купите готов апартамент и да си построите къща. Второто изисква управление на финансов ресурс, който трябва да се определи предварително и трябва да бъде даден и скрепен с договор със строителната фирма. Това е гаранцията, че парите ви ще отиват точно по предназначение и според плана на изпълнение.

 

Не е нужно да разбирате от строителство на къщи, за да построите такава. Трябва просто да бъдете отговорни от гледна точка на вашите отговорности: постоянен контакт със строителната фирма, изпълнение на заръките от страна на фирмата, осигуряване на най-добра и сигурна работна според това, което е във вашите компетенции и възможности. Използвайте линковете в сайта на Зид-ко, за да разберете още за строителството на къщи и как да превърнете мислите си в тази насока, в реални стъпки за построяване на новата ви семейна къща.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече