Строителство на сгради

от smelio 24.08.2017 0 коментар(и)

5 уникални сгради по света построени за нула време

 

Ние от Зид-ко ЕООД, сме строителна фирма в София, която през годините има безценен опит в строителство на сгради от най-различен тип: жилищни, производствени, бизнес-центрове, ресторанти и магазини, и др. В тази статия решихме обаче да бъдем по-лежерни и да не даваме ценни съвети на бъдещите собственици на най-различни сгради, а да покажем някои изумителни факти от съвременното строителство. Ето 5 уникални примера от модерното строителство на сгради по света, построение за нула време. 

 

Започваме с нашумелия наскоро заради уникално бързото си строителство Мини Скай Сити в китайския град Шангша – небостъргач построен за 19 дни. Според строителния план, той е бил строен с 3 етажа на ден.

 

Къща за един ден? Възможно е. Знаете че едно от най-големите желания на собствениците е строителните фирми да строят бързо и ефективни. Е в този случай строителна фирма е построила в Амстердам къща за ден, която включва кухня, баня, спалня, всекидневна и външна веранда. Всичко това построено от масивна дървена дограма и със слънчеви панели за дом, който е много ефективен.

 

В третия пример показваме продължението на съвременната тенденция за строителство на сгради в категорията eco-friendly. В този случай само за 12 седмици, строителна компания строи сграда от 53 квадратни метра, в които са поместени всекидневна, баня, спалня и кухня, трапезария, перално помещение и слънчева стая. Като в строителството са вложени материали, които имат минимален отпечатък от гледна точка на въглеродни емисии.

 

В Англия също има пример за готова къща, която може да се изгради за ден, но тя е на три етажа. Компанията посочва изумителни данни за енергийната ефективност на къщата. Дизайнът и цялата концепция са изградени на простотата и така че да има много малко разходи по поддръжка на къщата. Компанията се стреми да създаде конкуренция на пазара в масовото строителство на жилищни сгради.

 

Последен пример за уникално бързо строителство, който подбрахме е строителство на хотел само за 2 дни. Това строително чудо се случи в Китай и много нашумя в новинарските бюлетини по целия свят. Строежът изглеждаше като нареждане на пъзел, който строителите успяха да наредят само за два дни.

 

Даваме тези пет примера, защото те са демонстрация  за историческата еволюция на строителството по света, където сме започнали от къщи с една стая, преминали сме през къщи на два етажа, дворци, небостъргачи, до модерни архитектурни решения, които изумяват със своя дизайн и качество на изпълнение. Днес хората по света строят сгради по-бързо и енергийно ефективно; строителство на сгради с иновативни методи и материали за изумителни резултати в съвременната градска среда. Със сигурност това, което е тенденция по света, в близко бъдеще ще бъде прилагано и у нас.

 

На снимката, приложена към статията, виждате пример за изпълнение на модерна и функционална жилищна сграда от страна на Зид-ко Еоод.

 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече