Строителство и ремонти

от smelio 29.08.2017 0 коментар(и)

Защо да наемем строителна фирма след като подизпълнители вършат повече от работата на строителната площадка?

Изясняването на въпроса от подзаглавието е важно що се отнася до темата строителство и ремонти. Ще започнем с един обикновен пример. Когато планирате да направите банкет за много хора по случай годишнина и наемете организатор на събитието, вие не очаквате той да сготви салатите и основното, да направи десерта, да сервира приборите и пренареди украсата в заведението. Вместо това, вие ще платите на това лице или фирма да използва знанията си, за да избере най-добрите готвачи, най-добрия кетъринг, да избере дори най-подходящото място за събитието и т.н. с цел да направи събитието възможно най-успешно.

 

Нека принесем този пример на терена на строителния бранш. В този случай, организаторът е строителната фирмата, а хората по веригата, които ще подредят и изпълнят мястото с храна и украса са подизпълнителите Когато имате идея за голям проект например в столицата, на вас ви трябва строителна фирма в София, която ще поеме целия проект от началото да крайния резултат. Това ще включва както предпроектното начало, така и избора на подизпълнители за нещата, които не са от компетенцията на строителната фирма да се справи.

 

В света на отношенията строителни фирми-подизпълнители нещата стоят така. При положение, че искате да наемете строителна фирма, тази фирма освен административно тяло има и постоянен екип от майстори (дори да я наречем строителна бригада, няма да сбъркаме). Този екип от майстори обаче може да не е достатъчен, за да изпълни всички задачи, които ще са необходими при строителство и ремонти относно вашия проект. Например, ако правите основен ремонт в банята и имате проблем с тръбите, ако фирмата няма ВиК специалист, тя ще поръча работата на подизпълнител специалист, а лепенето на плочките и осветлението ще остане за специализираните майстори от самата строителна фирма.

 

Ето защо, когато имате идея за голямо строителство или сериозен планов ремонт, които изискват умения и знания, е най-добре да се обърнете към строителна фирма, която ще задейства своя ресурс в перспективата на вашия проект. При положение, че наемете строителна фирма в София и тя няма необходимия състав да изпълни целия проект, то наемането на подизпълнители от нейна страна е икономически обосновано решение. Не винаги е рентабилно да се увеличава състава на дадена строителна фирма, защото работното натоварване не е постоянно. Ето затова при нужда от подизпълнител, строителната фирма се грижи за това, той да влезе на терен.

 

Възможно е дори по-голяма строителна фирма да работи като подизпълнител, ако друга такава сметне, че тя може да се справи в даден строителен проект. Най-доброто от тези взаимоотношения е именно икономическия ефект, който по никакъв начин не се отразява в тежест по джоба на собственика на имота. Фирмата изпълнител избира подизпълнителите на базата на добра преценка и това гарантира, че дори нещо да се обърка, строителната фирма ще заплати за решението на проблема и това ще е се решава между нея и подизпълнителите. В крайна сметка, наемането на строителна фирма за строителство и ремонти отнема много от стреса и грижите, които ще имате ако действате спонтанно и наемате фирма след фирма, за различните дейности относно вашия конкретен проект. 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече