Жилищно строителство

от smelio 04.08.2017 0 коментар(и)

4 страхотни технологични иновации в жилищното строителство

 

В света на строителството, където се включва и категорията жилищно строителство, се случват доста налудничави неща – в добрия смисъл на думата. Знаете ли например, че наскоро в Китай бе построен небостъргач от 57 етажа само за 19 дни или че в момента роботизирани машини строят мост с елементи изцяло от 3D принтер. Е, едва ли изненадите ще спрат дотук, особено с развитието на технологиите. Нека погледнем обаче в 4 страхотни технологични иновации, може още да не са напълно част от класическото жилищно строителство, но със сигурност скоро ще донеса промени в света на строителството.

 

Първата иновация засяга бетона. Бетонът само по себе си е изключителен материал, който има забележителни постижения още от времето на Римската империя. Има обаче един проблем при него свързан с това, че с течение на времето той се поврежда, пропуква поради различни външни влияния. Още през 2010 година обаче, студентка в Университета в Род Айлънд е успяла да произведе ‚самозарастващ бетон‘. За целта, тя вгражда в бетона микрокапсули от натриев силикат, когато започнат да се образуват пукнатини в бетона, капсулите започват да се разкъсват и запълват съседните области с лечебния агент. Този метод е в процес на тестване и съвсем скоро ще се знаят първите практически резултати.

 

Втората иновация, която засяга и строителните фирми е свързана с това, че в Харвард разработват работна група от малки роботи, които да строят стени. Без значение какви са резултатите, от гледна точка на това, че роботите изпълняват работата, за която се програмирани, в бъдеще усъвършенстването на тяхната функционална страна ще позволи строеж на съоръжения защитени от природни бедствия. Поне в това се опитва да ни убеди екипа в Харвард, който разработва проекта.

 

Третата иновация вече е навлязла в съвременното жилищно строителство и тя е свързана с все по-засилващото се влияние на Третата иновация вече е навлязла в съвременното жилищно строителство и тя е свързана с все по-засилващото се влияние на 3D визуалните изображения. Конкретно в Зид-ко ЕООД използваме такава визуализация за интериорни проекти, които имат страхотен ефект както за собствениците, така и за осмислянето на проекта от страна на дизайнерите, проектантите и архитектите. Разбира се 3D проектирането ще навлиза в нова фаза и ще открива, нови територии, но и сега то вече помага много в модерното строителство.

 

Четвъртата иновация отново засяга визуализации и компютърна технология, но на много по-високо ниво. Чрез нови софтуерни разработки, могат да се създават модели на сгради, където се демонстрира промяната в материалите, промяната на терена, и много различни важни елементи от проектирането и дизайна на всяка една сграда. Такива програми са много мощно стратегическо средство, така че да се планира с пълна яснота за бъдещите процеси, които ще се развиват на всички нива в жилищната конструкция.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече