Големите предизвикателства в ремонта на бани и кухни

от admin 08.01.2021 0 коментар(и)

Само някой, който не е правил ремонт у дома си не се е сблъскал с факта, че най-трудната част от ремонтирането на дома са сравнително малките като размер, но големи като бюджет помещения – бани и кухни. Трудно ще се предпазите от непредвидени спънки, но добрия план ще постави добри основи да не изпаднете в твърде критични ситуации.

 

Първата важна стъпка е да започнете с оглед на идеи и вдъхновения. Разгледайте различни модели кухни. Модулните варианти позволяват гъвкавост спрямо размерите на помещението. Можете да подберете различни размери и модели кухненски шкафове от серия, така че да съответстват на вашето пространство. Доста по-изгоден вариант от този по поръчка. Ако не успеете да запълните цялото място, с което разполагате и остават няколко незапълнени и дразнещи окото сантиметри – поискайте консултация от проектантите в магазина. Предлагат се различни варианти на борд, точно за такива случаи. Измерете внимателно вашето помещение, най-добре в милиметри. Непременно отбележете изводите за вода, те са от съществено значение при разполагането на шкаф за мивка и шкаф за вградена съдомиялна, ако ще имате такава. Някои малки жилища нямат собствено мокро помещение, така че често използван вариант е да поставите пералнята в кухнята. Много модулни серии имат специални модули за тази цел. Но задължително поискайте консултация. Височината на пералнята е от значение спрямо плота и останалите уреди и не всеки модел кухни е подходящ. Преди да вземете крайно решение помислете и за останалите мебели в обзавеждането. Добре е да имате обща представа за цветовете и цялостния стил в дома.

 

Баните също ще отнемат време за оглед на модели и събиране на идеи. Хубаво е, че 3Д проектите позволяват да видите банята с плочките по пода и стените, които сте избрали още преди да ги купите. Едно е да наложите две плочки една до друга, съвсем друго е да видите цялостното излъчване. Някои акценти може да ви харесат на пръв поглед и на единична плочка, но долепени в цял мащаб да изглеждат прекалено или да се губят. Помислете от кои екстри не искате да се откажете и кои не са чак толкова задължителни – огледало с реле против изпотяване, хидродуш, вградени колони за аудио – каквото и да е включено в първоначалния план, винаги имайте и план Б с малко орязани глезотийки. За всеки случай, дори и да не се наложи. Отделете време да обсъдите с избрания от вас майстор, детайлно и подробно - проекта на банята, вида плочки, които имате, начина и мястото на поставяне. Това е критично важен момент, защото всяка последваща корекция на вече залепени плочки ще ви струва страшно много пари и нерви.

 

Каквото и да се случи по време на ремонта, каквито и перипетии да трябва да преживеете – крайният резултат си заслужава. Да превърнете едно място в дом, отговарящ на вашия характер, на личното ви разбиране за комфорт, красота и хармония е изтощителен, но удовлетворителен процес.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече