Каталог

Нещо интересно за сухото строителство

от admin 21.09.2020 0 коментар(и)

Модерното строителство постоянно се развива и благодарение на новите технологии то става все по надежно и устойчиво. Въпреки всички иновации, обаче, понякога има етапи и начини на изграждането, без които не може.

 

При повечето строежи и сгради, няма как да се постигне необходимия резултат без сухото строителство. Чрез него нещата стават по-бързо и по-лесно. В повечето случаи няма как да се направят идеално гладки и прави таваните и стените - без сухото строителство това е невъзможно.

 

Сега има всякакви материали за облицоване и изолация, била тя вътрешна или външна. Минералната вата е един от тези материали, които могат да направят разликата в даден апартамент. Тази вата има невероятното свойство да термоизолира и да абсорбира шума. Когато я поставяте на стените между профилите, гледайте да бъде плътно прилепнала и да няма пролуки между нея. Минералната вата е един от най-предпочитаните материали, когато искаме да изолираме шума и студа. Използва се за преградни стени, за вътрешни помещения, покриви и др. Минералната вата е устойчива на огън. Тя е произведена с тази цел и не е необходимо да се обработва допълнително с химически материали.

Гипсокартона е другият цар на сухото строителство. Той се поставя върху специални метални профили. Най-често се поставят цели листа от гипсокартон, вместо да се реже.  Ако обаче се случи това - не слагайте два малки листа един до друг. Също важно условие е да следите фугите да не се кръстосат. Когато се поставят листата, между съседните плочи се образуват фуги. Не допускайте да се редуват през повече от 400мм. Самото захващане на листата от гипсокартон става чрез рапидни винтове. Така те се закрепят към вертикалните профили, като дължината на винтовете не трябва да е по-малка 25 милиметра и да бъдат разположени поне през 250 милиметра.

Следете за екологичното въздействие на материалите, които купувате независимо дали са строителни материали или мебели за обзавеждане . Използвайте гипсокартон само от естествени продукти - той е екологичен и напълно безвреден.

 

Източник: granitogress.com