Референции за строителни фирми

от admin 11.02.2024 0 коментар(и)

В тази статия ще направим един преглед на терминологията референции за строителни фирми, за да видим с какво референциите могат да бъдат от помощ  на собствениците, които биха искали да строят или да ремонтират. Затова нека се насочим към определението и да видим разликата между професионалните референции и тези, които са от неформален характер.

Когато погледнем в бизнес речниците, можем да видим, че определението за референция е по-обобщено и то се свързва с лице, което служи като контактна точка на работодатели, които искат да проверят и да зададат въпроси за професионалния опит и за етичните качества на евентуален бъдещ служител. Същото обаче важи и обратно. Обикновено като неформални референции, много хора се възползват от тази възможност да разговарят с хора относно работата на дадена фирма. Ето защо, искането на референции за строителни фирми е нещо напълно в реда на нещата.

В много страни, когато се дават съвети за хората как да избират строителни фирми, една от задължителните точки е свързана с това хората сами да търсят референции. Затова е важно, дори от обща култура, хората да са запознати с тази тематика, за да може когато им се наложи да изискват необходимата за тях информация, а разбира се да могат да извлекат най-доброто от нея.

В българския език, като познат заместител на думата референция се явява думата препоръка. Дори в приятелски разговори, хората се обръщат към събеседника си с: „Препоръчай ми някоя строителна фирма”. В професионалните референции, които се изискват от фирмите за техни бъдещи служители, се държи на един вид информация, но когато хората търсят строителна фирма за строеж или ремонт, те не винаги могат да се доберат до професионална референция. Затова, ето няколко важни и конкретни съвети за това какво да се търси като информация от референции за строителни фирми.

При положение, че строителната фирма, която сте избрали изпрати референтно лице, то това улеснява положението, защото директно можете да комуникирате и да зададете въпросите, които са важни за вас. Първо,интересувайте се от това, което строителната фирма извършва и в кои строително-ремонтни услуги е най-добре специализирана. Второ, интересувайте се от локалните измерения, тоест от това дали фирмата работи на територията където трябва да се извърши строителната услуга и дали познава терена, сградния фонд, административните дела и т.н.. Трето, интересувайте се от това какви подобни проекти е извършвала строителната фирма в изминалите години; какъв опит има фирмата през години.

Не разчитайте само на референциите, които строителната фирма е сложила на сайта си. Можете да разчитате и на мнението на хората, които са работили с дадена строителна фирма. Трябва да знаете, че в западните страни е част от културата съвестни граждани да благодарят на строителните фирми, които са им помогнали за даден ремонт или строителство. Така техните писма и споделени мисли към строителните фирми се превръщат в истинските референции и препоръки, от които и други собственици да се ползват. В България обаче, може би е рано да се разчита само на това и като съвет, най-сигурен начин остава контакта с лицето, което ще представи фирмата по-начина по който вие да получите възможно най-добрата и полезна информация. След това изборът е много по-лесен.

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече