Епоксидните подове - стилно и комфортно решение за дома

от admin 10.07.2022 0 коментар(и)

Интериорът на вашия дом оказва пряко влияние върху неговия комфорт и уютната му атмосфера. Когато избираме как искаме да изглежда той, освен обзавеждането, важна роля има и подовото покритие. Един съвременен вариант с множество предимства са епоксидните подове. Те са практичен избор за административни и обществени сгради, но са също толкова подходящи и за вашия дом.

 

В тази статия ще обърнем внимание на това какви са техните предимства, както и какво трябва да имате предвид, ако решите да изберете този тип подово покритие у дома.

 

Визия, която впечатлява

 

Със сигурност, ако заложите на това интериорно решение, усилията ви няма да останат незабелязани. Безупречно гладката и блестящата повърхност на епоксидните подове привлича вниманието и създава неповторимо усещане за стил. Визията изглежда много по-жива и луксозна в сравнение с обикновения дървен под или паркет, например.

 

Ако сте от хората, които живо се интересуват от интериорен дизайн и искат всяко едно кътче в дома им да излъчва перфектна хармония, то ще бъдете щастливи да научите, че епоксидните подови покрития могат да ви предложат почти неограничени възможности от гледна точка на цветови гами и дизайн. С други думи, единственото ограничение в тази посока е само вашето собствено въображение.

 

Открийте подходящите материали с висока качество, като разгледате предложенията за бои и защитни подови покрития от izobul.com.

 

Устойчив под, на който може да се радвате с години

 

Епоксидните подове могат да се похвалят не само с впечатляваща визия, но и със значителна устойчивост. Качествено изработените епоксидни подове могат да изглеждат безупречно в продължение на години. Материалът е изключително устойчив на износване, удари и дори химикали. Именно това е причината този вид подови настилки да се използват в производствени цехове, както и в зони, където има голям човекопоток.

Това е още едно страхотно предимство, което ви гарантира, че интериорът на вашия дом ще изглежда винаги стилно.

 

Достъпна цена

 

Разходите за монтаж на квадратен метър епоксидна настилка се могат да се окажат по-евтини от инсталирането на  други видове подови настилки.

 

Епоксидните покрития обикновено се монтират върху вече съществуващ бетонен под. Това не само дава на пода здрава основа, но също така намалява необходимостта да се харчат големи суми за материали.

 

Дори когато възникне необходимост от смяна на епоксидните покрития, само епоксидното покритие се отстранява, а бетонният под отдолу остава недокоснат. Това е за разлика от някои подови системи, които ще изискват разбиване на подовата повърхност, преди да бъде построена или инсталирана нова.

 

Лесни за поддръжка

 

Проблемите с поддръжката са едно от основните съображения при избора на тип подова настилка за дома. С използването на епоксидни подове е лесно да осигурите правилна поддръжка на пода, за да бъде винаги чист, блестящ и красив.

 

Поради липсата на фуги, епоксидните подове се почистват лесно, без да оставят замърсявания между преградите на пода, което може да е често срещано при другите видове подови настилки. Няма стаи за скриване на мръсотия по време на почистване.

 

Гладката повърхност позволява бързо почистване и използване на основно оборудване за почистване за постигане на максимални резултати. Това го превръща в идеален избор за всяка заета домакиня, която иска домът и да бъде чист и спретнат, но без да са нужни тонове усилия.

 

 

 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече