Съвети за транспортиране на строителна техника

от admin 07.12.2022 0 коментар(и)

 

Независимо дали транспортирате тежко оборудване до строителна площадка или местите оборудване около собствения си обект, трябва да сте сигурни, че разполагате с подходящото оборудване и техники за извършване на работата. Това ще ви помогне да запазите разходите си ниски и вашето оборудване в безопасност.

 

Ремаркето е най-често избираната опция

Независимо дали искате да теглите кола или строително оборудване, важно е да знаете възможностите си. Ще трябва да вземете предвид теглото на оборудването, колко далеч ще пътува и дали ще трябва да вземете камион за теглене, за да направите пътуването.

Най-разпространената форма на теглене е тегличът на ремаркето. Тегличът се използва за прикачване на автомобил или друго превозно средство към ремарке, което след това ще транспортира оборудването. Количка за теглене е друг вариант. Количката е подобна на ръчна количка, но може да повдига две колела наведнъж.

Може да се наложи да инсталирате допълнителни функции за безопасност като огледало, броня или приставка за броня. Ще трябва също така да имате добър комплект светлини, включително втори комплект светлини, прикрепени магнитно към тегленото превозно средство.

 

 

Платформите са най-ефективните и универсални

 

 

Независимо дали транспортирате своето собствено, или осигурявате транспорт на строителна техника за други компании, бордовите платформи са най-добрият избор за транспортиране на свръхтовар. За разлика от ремаркетата, бордовите платформи осигуряват безопасна и сигурна възможност за транспортиране на извънгабаритни товари. Те могат да превозват всичко - от дървен материал до строителни кранове и друго тежко оборудване.

Платформите осигуряват чудесен начин за транспортиране на строителни материали, като стоманени греди и тухли, които може да са твърде високи или широки за затворени ремаркета. Те също така предоставят чудесна възможност за пренасяне на тежки и неудобни предмети, като дълги тръби. Освен това са много лесни за товарене и разтоварване.

В допълнение към транспортирането на строителни материали, бордовите платформи често се използват в селскостопанската индустрия за преместване на тежко оборудване, като например селскостопански инструменти. Предлагат се различни видове плоски платформи в зависимост от вашите нужди.

Платформите могат да се товарят ръчно или с кран, в зависимост от вашите нужди. Някои бордови платформи са оборудвани с вградени рампи за безопасно товарене и разтоварване. Освен това се почистват лесно.

 

 

Подходящи техники и протокол за транспортиране

 

Да се сдобиете с тежко строително оборудване изисква доста планиране и изготвяне на стратегия. Освен всичко друго, важно е да планирате маршрут, който да гарантира безопасна и навременна доставка. В по-голямата си част е най-добре да избягвате по-малко от желаните терени. Това важи особено за превозни средства с ограничена видимост, като тежки машини. Освен обичайните заподозрени, наблюдател на камион с бордова платформа ще улесни живота.

Добър план е да започнете няколко часа по-рано и да направите крачка към приемния двор. Това ще помогне да се осигури гладко изживяване при разтоварване. Освен това ще бъде важно да се определи най-добрата товарна рампа, за да се минимизират повредите на оборудването.

Освен добрия план, правилните техники и протоколи също са важни. Най-добрият начин да направите това е да обучите персонала си да се концентрира върху най-важните задачи, а именно спускането на оборудването по рампата. Също така е разумно да избягвате да сте на мястото на приемане, когато тежките машини са на заден ход.

 

 

Цена

Независимо дали изпращате голям извънгабаритен кран, булдозер или друга тежка строителна техника, цената на транспортирането на строително оборудване ще зависи от няколко фактора. Трябва да имате предвид размера и теглото на вашето оборудване, разстоянието, което ще измине, и вида на камиона или ремаркето, което ще използвате. Няколко други фактора също могат да повлияят на вашите разходи.

Тежките строителни машини често са твърде тежки за обикновените пътища, така че трябва да се движат по специален тип път. Нуждае се също от специализирана транспортна техника и камиони. Необходим е гладък, добре изграден път, за да избегнете големи щети на вашето оборудване. Ако вашият камион или ремарке се повредят, това може да изложи работниците ви на риск и да повлияе на надеждността на вашите машини.

Транспортирането на тежко оборудване също изисква специализиран персонал, сертификат USDOT и разрешителни. Някои превозвачи имат право да шофират по обществени пътища, но те ще се нуждаят от специални шофьорски книжки. Освен това, ако имате специално оборудване, като например пилотска кола, може да се наложи да заплатите допълнителни такси.

 

 

 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече