Каталог

 

Фирма за строителство на къщи в София

 

 

Ние сме фирма за строеж на къщи. Предлагаме изгодни цени за изпълнение на груб строеж и довършителни работи.


Ние от ЗИД-КО ЕООД сме фирма за строителство на къщи. Изпълняваме цялостно изграждане на еднофамилни къщи "до ключ" – проектиране, груб строеж, довършителни работи и интериорен дизайн. Ние сме реализирали множество и най-различни проекти в областта на жилищното строителство в последните 20 години. Познаваме строителния пазар, познаваме как се промени техниката на строителството, познаваме всички нови методи за реализация на еднофамилни къщи, които са още по-надеждни. Като строител на къщи познаваме етапите на изпълнение на груб строеж и на довършителните работи, знаем всяка една стъпка, която трябва да се направи. 

 

 

Изготвяне на архитектурен проект

 

 

При липса на архитектурен проект можем да ви съдействаме в проектирането. При положение, че не всичко е ясно около парцела, правим предпроектно проучване. Най-добрият възможен вариант е парцелът да е с приложена регулация, да има път, да има бърз достъп до електричество водопровод и канализация. Ако има разминаване в кадастъра с регулацията, фирмата за строеж на къща трябва да се извърши поправка на кадастралната карта и да се изготви ПУП/ подробен устройствен план/. Цялата дейност по установяване на всички неясноти изисква експертиза и тя може да се извърши от нас.

 

Ще започнем от парцела като проучим неговите възможности за строителство на къща. Това което искаме да построим присъства в идейния проект. Отсяваме възможното от въображаемото. След това идеята, ще трябва да се разработи с наш проектант. 

 

Ако имате архитектурен проект с разрешение за строеж може да се обърнете към нас за изпълнение на строителната част. Можем да изпълним проекта на къща както до груб строеж така и до ключ.

 

 

Етапи на строителство на еднофамилна къща

 

 

Планове и разрешителни – първата стъпка е разработването на плановете с архитекта и проектанта. За да се получи разрешително за строеж се плащат определени такси в общината.

 

Създаване на строителна площадка, основи зидария и покрив – Районът на строителният обект ще бъде ограден от според изискванията и след това се изкопават основите. Цялата подземна ВиК и електрическа инсталация на къщата се полага в основите. Част от строително монтажните работи при изпълнението на груб строеж на къща: изкопаването на основите с механизация и изнасянето на почвата от парцела; направа на дренажи и хидроизолация на основите; полагане на подложен бетон; изпълнение на основите; направа на кофраж, арматура и отливане на бетон на плочи, греди , колони, шайби и стълбища. Грубият строеж на къща включва в себе си и зидането на всички вътрешни и външни стени и изграждане на покривна конструкция до полагането на керемиди. 

 

Третата фаза идва с изграждането на дограма, ВиК инсталацията и поставянето на електрическата инсталация в сградата. Строителя на къщи изгражда вентилацията, отоплението и климатизацията също се инсталират като съставни части. Този етап е свързан със сериозно окабеляване, с добавяне на връзки за комунални услуги и изграждане на система за сигурност.
 
 
Четвърта фаза започва с поставянето на изолацията, която ще играе основна роля в енергийната ефективност на сградата. Това е етапът, в който фирмата за строеж на къща започва и довършителните работи свързани с мазилката , инсталирането на облицовките по стаите, обзавеждането на банята със санитарен фаянс и т.н.
 
 
В последния етап големите машини са изчезнали от обекта и е време да се работи по „фината настройка” на къщата, така че тя да придобие този външен вид, който очаквате. Това е етапът, който отвежда строителството на къщата до момента на ползване и предаването на ключа от фирмата за строеж на къща към настоящия собственик.
 
 

Колко струва строителството на къща до груб строеж или до ключ?

 
 
Крайната цена за строителството на къща зависи от различни фактори. Най-важните фактори са: локация; квадратура на къщата; има ли етаж в сутерена/цената на м2 се оскъпява значително при допълнителен етаж в сутерен/; вид покрив; видът на използваните строителни материали според спецификацията на проекта; 
 
Колко струва строителството на къща до груб строеж или до ключ зависи от проекта който трябва да се изпълни. Цените за изпълнение на груб строеж на къща варират между 400 евро до 550 евро за м2. За изпълнение на къща до ключ цената зависи от видът на използваните строителни материали според спецификацията на проекта. Често строителството на къща до ключ излиза между 750 и 1000 евро за м2.
 

Срок

 
Срокът за изпълнение на груб строеж от фирма за строеж на къща се определя в зависимост от самия проект, но грубо, изпълнението на груб строеж отнема около 3-4 месеца. Приблизително още толкова и изпълнението на довършителните работи. 
 

Избор на фирма за строителство на къща?

 
Строителна фирма за строеж на къща или няколко строителни бригади са необходими за изпълнението на строителството? Какви са стъпките за успешното изпълнение на вашия проект? Изготвили сте проект с добър архитект и стe на крачка от сбъдването на желанието си. Това е чудесно, но след като документалната част е готова идва ред на практическата, а именно на строителството. За целта е важно да изберете строителна фирма, която ще реализира вашия проект. Със сигурност сте в търсене на възможно най-качествения, бърз и надежден начин. 
 

Наемане на няколко бригади за изпълнение на груб строеж и довършителни работи

 
Строителството с бригади често се правят без договори само по устна договорка. Гаранция за изпълнение няма. Работниците може да си вършат работата качествено, но не е изключено и да ви измамят. Координирането на процесите се извършва главно от вас, ако нямате възможност да си наемете строителен надзор. В някои случаи бригадата няма кофраж или специализирани инструменти или оборудване което налага закупуването им от клиента. Съществен проблем е и липсата на персонал с техническа грамотност което може да доведе до неправилно изпълнен груб строеж. Това е несигурен вариант за строителство . Не казваме, че не е възможно, защото със сигурност не малко хора са построили къщите си така, но все пак имайте си едно наум.
 

Фирма за строителство на къщи

 
Ако решите да изберете строителна фирма, която се явява единствен изпълнител на целия проект ще си спестите много време и усилия. Може би най-важен аспект е, че ще имате един отговорник за всички дейности. Той ще координира строителните процеси. Освен това в края на строежа ще получите и документ за гаранция на целия строеж. При възникване на проблем се свързвате директно с фирмата за съдействие. Факт е ,че изпълнението на обект с фирма за строителство на къщи ви дава много по-голяма сигурност.
 

Поискайте оферта

 
Ние сме фирма за строеж на къщи и сгради. Богатият ни опит и множество реализирани проекти ни карат да се чувстваме уверени в бързото и качествено издаване на обектите.
За да получите оферта от нас е необходимо да разполагате с необходимата строителна документация (архитектурен и конструктивен план, план на покрив и количествени сметки). Може да ни ги изпратите на имейл преди да се срещнем за да имаме време да ги разгледаме обстойно. Също така трябва да посетим за оглед терена, на който ще се извършват строителните дейности. 
 
НИЕ ВИ ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗПЪЛНИМ ТОВА, КОЕТО Е ДОГОВОРЕНО, В СРОК, НА ДОГОВОРЕНАТА ЦЕНА, И С НЕОБХОДИМОТО КАЧЕСТВО! 
 
За повече информация и запитвания може да използвате формата ни за контакти или да се свържете с нас на телефон +359889230031 
 

Цени