Как се използва компресорът в строителството?

от admin 05.01.2022 0 коментар(и)

 

Винаги, когато трябва да работите на строителен обект, можете да сте сигурни, че професионални компресори за въздух ще могат да ви осигурят необходимата енергия. Те са надежден и рентабилен начин за захранване на вашите инструменти и също така са лесни за работа. Можете да избирате между различни видове компресори, за да намерите най-подходящия за вашата работа.

 

Когато се купува въздушен компресор, важно е да се избре модел с висок CFM рейтинг, който измерва количеството въздушен поток в прикрепения инструмент. Има различни инструменти, които могат да се захранват от въздушен компресор, включително чукове, ударни ключове, бормашини и шайби под налягане.

 

Големите въздушни компресори са идеални за по-взискателни задачи. Тези машини са в състояние да произвеждат до 45 m3 сгъстен въздух на минута. Те могат да бъдат монтирани на камион или ремарке и са особено полезни за работа в кариери. Могат да се използват и за работа с пневматични инструменти за по-дълги периоди от време. Освен това са по-ефективни. Те използват 2,2 литра гориво на пробит метър, което ги прави практичен избор за пробиване на дълбоки кладенци.

 

Когато се търси въздушен компресор, може да се избере модел с нисък рейтинг на шума. Тези компресори са особено полезни за строителни обекти, тъй като позволяват на работниците да работят в тиха среда, без да напрягат ушите си. Това ще елиминира всякакви забавяния, които могат да възникнат при опит за комуникация с други работници.

 

За да се намали нивото на шума на въздушния компресор, трябва да се закупи модел с ниска степен на вибрации. Това ще гарантира, че компресорът е достатъчно тих, за да работи в жилищни райони. Добре е да се има в предвид и безопасността на работниците на обекта. Те са по-склонни да развият проблеми със слуха, ако са постоянно изложени на силен шум.

 

Ако използваните пневматични инструменти са направени от твърд материал, маслото в смазан въздушен компресор може да замърси инструментите. По-добре е да се вземе безмаслен компресор, който ще произвежда по-чист въздух. Още повече, че по този начин оборудването ще изисква по-малко поддръжка.

 

Типът гориво, с което работи един въздушен компресор, също ще играе роля в това колко ефективен е той на строителна площадка. Важно е да се избрере модел, който използва същия тип гориво като теглещото превозно средство, което ще улесни зареждането с гориво.

 

За щастие на пазара има редица модели, които могат да се монтират на стойка с колела, което прави възможно пренасянето им нагоре и надолу по стълби. Те също са чудесен за транспортиране между обектите. Някои дори могат да бъдат включени в захранващия адаптер на автомобила.

 

Адиабатна компресия

 

Всеки тип компресор работи според различни термодинамични принципи. Тези типове компресори обаче се ръководят от основни принципи. Те включват налягане, обем и температура. Ротационният винтов компресор е вид компресор, който използва два зацепени въртящи се спирални винта с положително изместване.

Те обикновено се използват за непрекъсната работа в индустриални приложения. Те варират от 3 конски сили до над 1200 конски сили. Тези видове компресори са преносими и без масло. Буталният компресор използва маховик, който задвижва охлаждащ вентилатор. Тези модели могат да се използват за приложения, които изискват ниско до умерено налягане. Тези компресори обикновено се използват за продължителна работа в промишлени приложения.

 

 

 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече