Какво да вземете предвид, когато строите нов дом

от admin 05.01.2022 0 коментар(и)

 

 

Независимо дали строите нов дом или ремонтирате стар, трябва да знаете какво да имате предвид, за да свършите работата както трябва. Ето няколко съвета, за да сте сигурни, че получавате най-доброто за парите си.

 

Ясната комуникация е ключова

 

Да имаш ясна комуникация е името на играта. Успешният строител ще разполага със система, която да гарантира гладко работене от момента, в който подпишете договора до момента, в който се нанесете. Имайки това предвид, трябва да сте готови да зададете подходящите въпроси на вашия нов строител. Тези въпроси включват: какви са вашите цели, бюджет, какъв е вашият график, бюджет за уреди, боя и подови настилки. Ако го направите, ще имате страхотен дом за години напред. Също така е чудесно време да установите връзка с вашия строител, което е ключът към гладкия строителен процес. Наличието на множество отворени линии за комуникация също ще гарантира, че няма да бъдете принудени да останете в телефонна кабина.

 

Избор на подова настилка при строеж на нов дом

 

Изборът каква подова настилка да поставите при изграждането на нов дом е важно решение. Типът подова настилка, която изберете, ще определи колко лесна е поддръжката и колко добре ще се държи подът във времето. Ще трябва да помислите и как ще се впише в начина на живот на хората, живеещи в дома.

 

Дървените подове са един от най-популярните видове подови настилки. Те са издръжливи и осигуряват класически вид. Предлагат се и в голямо разнообразие от дървесина и петна. Те обаче не винаги са най-рентабилният вариант.

 

Ламиниран паркет е друг популярен избор. Този продукт използва сърцевина от фиброплочи с висока плътност и горно покритие, за да имитира външния вид на истинско дърво. Той е издръжлив и може да се монтира в зони с голямо движение. Освен това се почиства лесно с прахосмукачка.

 

Ако планирате да поставите под в зона с висока влажност, като банята или кухнята, ще трябва да изберете опция за подова настилка, която е устойчива на вода. Добър вариант е винилът. Той е водоустойчив и устойчив на петна.

Други опции включват плочки и камък. Тези видове подови настилки могат да добавят елегантен щрих към всяка стая. Те не са толкова скъпи, колкото масивната твърда дървесина, но също така са доста издръжливи. Предлагат се в широка гама от цветове, форми и дизайн.

Някои собственици предпочитат да имат повече от един вид подова настилка. Ако случаят е такъв, можете да комбинирате в зависимост от стила на стаята. Може да искате да се консултирате с професионален интериорен дизайнер за помощ.

 

Енергийно ефективният дизайн е свързан с пестенето на енергия

 

Изборът на енергийно ефективен дизайн за вашия нов дом е чудесен начин да намалите цената на сметките си за енергия и да защитите околната среда.

За да създадете по-енергийно ефективен дом, трябва да вземете предвид няколко фактора. Те включват размера на вашия дом, формата и местоположението. Независимо от размера на вашия дом, важно е да вземете предвид всички тези фактори, когато планирате дизайна.

Голям дом изисква повече суровини за изграждане. Освен това има голяма повърхност, която позволява увеличени възможности за изтичане на въздух и течения. Американският съвет по химия изчислява, че приблизително 40% от енергията на сградата се губи чрез проникване на въздух. За да намалите тази загуба, не забравяйте да оптимизирате размера и ориентацията на вашите прозорци.

 

Подготовка за нов дом

 

Независимо дали строите дом от нулата или просто се премествате, подготовката може да бъде стресиращ процес. Независимо от ситуацията, има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да се преместите в новия си дом. Първият е да се уверите, че имате достатъчно пари, за да покриете първоначалната си вноска и разходите за финансиране. Трябва също така да планирате разходите за мебели, уреди и други нужди. Може да отнеме известно време, за да създадете новия си дом, така че планирайте внимателно.

 

 

 

 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече