Тента за тераса – осигурете си спокойствие и комфорт

от admin 11.05.2022 0 коментар(и)

С наближаване на големите летни горещини най-сигурният начин да се предпазите от слънцето, когато излезете на терасата вкъщи, е съвременната модерна тента за тераса. Днес съвременните сенници, поради своята широка функционалност, са си спечелили голяма популярност.

 

Кои тенти са подходящи за тераса?

 

Сенникът или тентата представлява конструкция, изработена от алуминий, върху чиито хоризонтални или вертикални рамки и чупещи рамена е опънат водонепромокаем здрав плат с UV защита, устойчив на плесен и силно замърсяване. Платовете могат да са акрилни, от PVC и други.

 

Засенчващите конструкции изпълняват една и съща функция, но поради механизма си на проектиране и начина на управление могат да защитават терасата ви по различен начин. Някои от тях предлагат стандартно, а други – високотехнологично засенчване.

 

Балконски сенник

 

Както подсказва и името, този сенник е подходящ за тераси, като за монтирането му на горен етаж е нужно наличието на балкон или плоча. Платът се навива, за да може да покрие по-малка или по-голяма част от терасата. Тъй като минималният наклон на водачите трябва да бъде 15°, такъв сенник не може да се монтира на всяка тераса.

 

Сенник с чупещо рамо

 

Като класически модел тента за тераса такъв с чупещо рамо е изключително практичен. Когато е затворен, платът и механизмът му са прибрани и защитени в алуминиевата кутия. Лесно се управлява, като може да бъде отворен частично или напълно. Задвижван с автоматиката на Somfy IO и RTC мотор осигурява точен баланс между светлина и топлина.

 

Касетъчен сенник

 

Терасата си можете да защитите от слънцето, но най-вече от вятър, с вертикален касетъчен сенник. Платът му се навива и се прибира в касетата. Може да задвижвате тентата ръчно или със специализиран мотор Somfy Oximo RTS.

 

Какъв комфорт осигуряват тентите?

 

Монтирайки някоя от съвременните тенти за тераса, вие ще се чувствате спокойно и комфортно, защото:

  • Ще се наслаждавате на уютна сянка на открито;
  • Ако имате мебели, осигуряващи релакс на терасата, те ще бъдат защитени от слънцето;
  • Ще можете да пиете кафето си на чист въздух, да вечеряте на терасата или да поканите приятел за разговори в приятна обстановка на сянка;
  • Благодарение на разнообразието от платове, сенникът може да бъде хармонично съчетан с фасадата на дома ви.
  •  

Тентите от ново поколение дават възможност да бъдат управлявани директно от смартфона. Може да добавите CONEXOON или TAHOMA и тогава ще можете да симулирате присъствие, когато не сте в дома си за по-дълго време.

 

Освен тези ползи, може да разчитате още и на дълъг период на експлоатация поради качествените материали и професионална изработка.

 

От многобройните предложения на пазара за засенчване на вашата тераса може да изберете модел, най-добре отговарящ на предпочитанията ви. Препоръчително е да бъде с алуминиева касета, защото скритият в нея плат ще запази за по-дълго време свежия си вид.

 

Много удобни за употреба и с голяма трайност са тентите, оборудвани с електромотор и с датчици за дъжд и вятър. А тъй като съвременните средства за засенчване от този тип са проектирани да улесняват живота ни, ако искате да прекарвате повече летни вечери на терасата, може да включите в конфигурацията на вашия сенник вграден светлинен панел.

 

 

 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече