5 Съвета да направите малката баня по- голяма и просторна

от admin 25.02.2022 0 коментар(и)

 

Големите неща могат да идват в малки опаковки – просто погледнете малката си баня. Те често са най-малката стая във всеки дом. С ограничена квадратура, липсата на естествена светлина и броя на приспособленията, които ще вмъкнете, е по-вероятно да се чувствате натясно и клаустрофобично, отколкото добре, затова е важно тя да бъде обзаведена с голямо внимание към детайлите. Това прави малката баня едно от най-предизвикателните пространства за декориране. Но ако се направи правилно, цялата стая може да стане по-светла и по- просторна. Можете да експериментирате с успокояваща цветова палитра или привличащи вниманието плочки. С подходящите мебели за баня лесно можете да постигнете баланс между формата и усещането за размера на пространство – независимо от неговата квадратура.

 

Ето 5-те най- добри начина, с които да почувствате малката си баня, по-просторна:

 

Съвет 1: Придържайте се към успокояващи цветове

 

Използването на твърде много контрастни цветове може да направи банята ви да изглежда по-малка и по-тясна. Изборът на успокояващи цветове ще придаде на вашата баня топло и спокойно усещане. Мекият ментово-зелен оттенък отразява естествената светлина и прави пространството по-отворено. Колкото повече светлина има във вашата баня, толкова по-проветриво и отворено ще се чувствате в нея.

 

Съвет 2: Изберете стъклен параван за душ без рамка

 

Инсталирането на стъклен параван за душ без рамка ще отвори банята ви, като намали визуалните бариери и също така ще позволи на светлината да влезе във вашата душ зона, за разлика от старите стъклени душ паравани от текстурирано стъкло, които се предлагат с обемисти рамки.

 

Съвет 3: Сложете огледало на цяла стена

 

Използването на големи огледала над тоалетката добавя чар към пространството в банята, като създава стилен ефект и оптична илюзия с отраженията. Можете също да инсталирате декоративна лампа близо до огледалото , тъй като тя ще отразява светлината обратно във вашата баня, като по този начин ще изглежда още по-просторна.

 

Съвет 4: Инсталирайте плаващ тоалетен плот от стена до стена

 

Плаващият тоалетен плот от една стена до друга позволява вана с цяла дължина, като същевременно осигурява и място за съхранение, подходящо за цяло семейство. Може да отвори малката баня, като освободи пространство на пода, което пропуска повече въздух и светлина. Изберете вашата тоалетка разумно, тъй като е ключов фактор за вашето пространство в банята.

 

Съвет 5: Добавете ниши при душа и ваната

 

Кабинките за душ не са привлекателни и добавят повече визуално претрупване в пространството на банята ви. За по-доброто му използване помислете за вана и само душ. Освен, че са визуално привлекателни, те се по-лесни за поддържане и не заемат много място.

 

 

Защо да изберете нас?

Ние сме фирма с доказан опит в Строителството, държим на качественото изпълнение в срок и винаги обръщаме внимание дори и на най-малките детайли, независимо от големината на обекта.

Прочети повече